Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 20:30

Καλαμάτα: ΚΚΕ κατά δημοτικής αρχής για το κρούσμα κορονοϊού στη Σχολή Χορού

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και ευρύτερα την Πολιτεία, με αφορμή το κρούσμα κορονοϊού στη Σχολή Χορού, καταγγέλλει ο Παναγιώτης Μερτίκας, γονέας μαθήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού, μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ και γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “εδώ και δύο μέρες έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο Καλαμάτας ότι κλείνει μέχρι νεωτέρας η Δημοτική Σχολή Χορού, αφού βρέθηκε καθηγήτρια της σχολής θετική στον κορονοϊό. Ομως, δύο ολόκληρες μέρες μετά, και μόνο μετά τις ενοχλήσεις γονέων που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, αλλά και μήπως οι ίδιοι διασπείρουν άθελά τους τη νόσο, έλαβαν γνώση από επίσημα χείλη για το ποια δασκάλα ήταν το κρούσμα και άρα αν είχε έρθει το παιδί τους σε επαφή. Και μόλις αργά το πρωί της Πέμπτης, άρχισε η σταδιακή ενημέρωση των γονέων από τη δημοτική επιχείρηση «Φάρις» ότι αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις για τον κορονοϊό, και αυτές μόνο για τους μαθητές/τριες της σχολής, όχι για τις οικογένειές τους!”.
Ο κ. Μερτίκας παρατηρεί πως “τα καμπανάκια χτυπάνε από παντού! Εχουμε κρούσματα σε εργοστάσια, σχολεία, σχολές! Αν ξεφύγει η κατάσταση με τη νόσο στην περιοχή, μετά μην τολμήσουν να μιλήσουν για την «ατομική ευθύνη» που τάχα δεν πήρε ο καθένας μας…! Η ευθύνη για ό,τι συμβεί, βαραίνει αποκλειστικά την πολιτεία, την κεντρική κυβέρνηση, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που δεν λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα μη διασποράς του ιού. Που έχουν κάνει τα πρωτόκολλα λάστιχο για να δικαιολογήσουν ότι έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού! Που έχουν αφήσει τη λαϊκή οικογένεια στην ελλιπή πληροφόρηση να αγωνιά και με δικό της κόστος να τρέχει να εξεταστεί και να προμηθευτεί τα ατομικά μέσα προστασίας!”.
Κλείνοντας, αναφέρει ότι “χτες(!), έπρεπε κράτος και τοπική διοίκηση να έχουν μεριμνήσει” μεταξύ άλλων “για την άμεση ενημέρωση για τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και άθλησης. Για τη δωρεάν και πλήρη παροχή των μέσων ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης και άθλησης. Για τακτικά και δωρεάν τεστ Covid σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους δουλειάς. Για την άμεση ιχνηλάτηση και τη διενέργεια δωρεάν τεστ σε όλα τα μέλη των οικογενειών που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα”.