Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 12:33

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Πού έχουν πάει όλα τα κορίτσια;" στην Καλαμάτα

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Πού έχουν πάει όλα τα κορίτσια;" στην Καλαμάτα

Το ντοκιμαντέρ του Christian Rathner "Πού έχουν πάει όλα τα κορίτσια;" θα προβάλει με δωρεάν είσοδο σήμερα στις 9.30 μ.μ. το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο στέκι του (Μπενάκη 11).

Η ιδέα του να γίνει αυτό το ντοκιμαντέρ προέκυψε πριν από πολλά χρόνια. Ήταν το 2002, όταν ο Christian Rathner έκανε έρευνα στη Γκόα. Η συνάδελφος και φίλη του Madhureeta Anand δεν ήταν μόνο μια σκηνοθέτης αλλά και μια εκπαιδευμένη camerawoman. Έτσι, της ζήτησε να έρθει και να κάνει το γύρισμα μαζί του. Όταν ήταν έτοιμοι, του έδειξε το πρώτο σχεδίασμα από ένα σενάριο που είχε γράψει. Είχε τον τίτλο “Kajarya” και αφηγείτο την ιστορία μιας γυναίκας σε ένα χωριό της Ινδίας η οποία, προκειμένου να επιβιώσει μετά το θάνατο του συζύγου της, παρασταίνει ότι είναι ενσάρκωση της σκοτεινής ινδικής θεάς Κάλι. Οι χωρικοί την πιστεύουν και της ζητούν να αναλάβει μια σκληρή αποστολή. Πρέπει να σκοτώσει ανεπιθύμητα θηλυκού γένους μωρά. Μια νεαρή δημοσιογράφος από το Δελχί ανακαλύπτει τι συμβαίνει στο χωριό. Καθώς οι αναφορές της οδηγούν τη δολοφόνο στη δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος συνειδητοποιεί ότι αυτή δεν είναι η ιστορία μιας μεμονωμένης δαιμονικής γυναίκας, αλλά η ιστορία μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας που υποφέρει από μια βαθιά ριζωμένη επιθετικότητα εναντίον των θηλυκών. Όταν ο Christian Rathner διάβασε το σενάριο είπε αυθόρμητα στη Madhureeta: «Όποτε κάνεις αυτή την ταινία, θα φτιάξω ένα ντοκιμαντέρ ως υπόβαθρο για αυτό το θέμα». (Αυστρία, 2013), διάρκειας 60'. Κρατήσεις θέσεων γίνονται μέσω του σχετικού event στο facebook ή τηλεφωνικώς στο 27210 22376.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Υστερα από την ανακοίνωση του νέου lockdown το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας αναφέρει τα εξής: “Συμμορφούμενοι με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, με αίσθηση ευθύνης ανακοινώνουμε πως από το Σάββατο 7/11 πρωί αναστέλλουμε τη λειτουργία μας, μεταθέτοντας τις προγραμματισμένες προβολές και εκδηλώσεις μας για το Δεκέμβριο, μετά το πέρας του ανακοινωθέντος 2ου lockdown. Σήμερα, η προγραμματισμένη προβολή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας (μειωμένος αριθμός θεατών με προηγούμενη κράτηση θέσης και απαραίτητη τη χρήση μάσκας)”.