Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 09:35

Μικρή Αναστασία: Ξεκίνησε τη θεραπεία στο Τέξας - Οι δηλώσεις της μητέρας της (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μικρή Αναστασία: Ξεκίνησε τη θεραπεία στο Τέξας - Οι δηλώσεις της μητέρας της (Βίντεο)

Το δικό της αγώνα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να κερδίσει τη ζωή δίνει η 7χρονη Αναστασία από την Καλαμάτα.

Η μητέρα της, Ξένια Πρεζεράκου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το μεγάλο αγώνα της κόρης της αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου να συνδράμει από το υστέρημά του για να μπορέσει η μικρή να ταξιδέψει και να παλέψει την ασθένειά της.

«Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες. Είναι νωρίς ακόμα. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Θα κάνουμε μαγνητικές. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι» τόνισε η μητέρα της μικρής Αναστασίας.

«Λίγοι επιβίωσαν από την πάθηση αυτή ανά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έκανε την θεραπεία που επιλέξαμε» ανέφερε για το διάχυτο γλοίωμα, που πρόκειται για μια επιθετική μορφή καρκίνου, στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εγκεφάλου.

Παράλληλα, η κ. Πρεζεράκου αναφέρθηκε στην αγάπη και την συμπαράσταση που έδειξε ο κόσμος στο παιδί της.

«Πήραμε πολλή αγάπη από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Όμως φοβόμαστε κι εγώ και ο πατέρας της. Είναι πολύ συγκινητικό όταν κάποιος βάζει ένα ευρώ. Σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει, αλλά έβαλε ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


NEWSLETTER