Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 15:27

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου


“Πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη με οργάνωση του αγώνα, πρωτοβουλίες και πολύμορφη δράση, είναι η απάντηση στην εφ' όλης της ύλης επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εν μέσω πανδημίας”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας.
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία το συνδικάτο παρατηρεί: “Η κυβέρνηση αμύνεται σθεναρά στο να μην πληρώσουν το κόστος των μέτρων προστασίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχοντας βγάλει όλα τα όπλα της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή την περίοδο, θέλουν να μην γίνονται αγώνες, γεγονός που ωφελεί το κεφάλαιο, ενώ από την «έκκληση» «να βάλουμε πλάτη», έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι πάντα έχασαν οι εργαζόμενοι. Ολη αυτή την περίοδο δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία. Απεναντίας, κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποίησαν αυτό το χρονικό διάστημα για να εξαπολύσουν, εν μέσω πανδημίας, μια σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με αντεργατικά μέτρα, αντιλαϊκούς νόμους (π.χ. περιορισμός των διαδηλώσεων), αλλά και νομοσχέδια (εργασιακό, νέος συνδικαλιστικός νόμος κ.λπ.)”.
Αναφερόμενο στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου το συνδικάτο αναφέρει πως “έχουμε ευθύνη να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26/11 για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά νομοθετικά εκτρώματα”.