Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 14:44

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης

Γράφτηκε από την

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα Τρίτη (12-2-2013) στα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σύμφωνα μάλιστα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε πριν λίγο η Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένονται:

 

1. Αύριο Τετάρτη (13-2-13) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

2. Μεθαύριο Πέμπτη (14-2-2013) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
3. Την Παρασκευή (15-2-2013) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.