Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 16:30

Ο Κουφαλάκος καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Ο Κουφαλάκος καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Σε δημόσια διαμαρτυρία - καταγγελία κατά της διοίκησης και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, προχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουφαλάκος αναφέρει: “Στις 28/12/2020, υπέβαλα προς την υπηρεσία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, αίτημα παραίτησής μου, λόγω συνταξιοδότησης. Την 31/12/2020 η υπηρεσία προέβη στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας μου, χωρίς να μου καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 2 Α.Ν 173/1967 και Ν.Δ 618/1970, ολ. ΑΠ 20/2006 και ΑΠ 379/2019 κ.α. ). Στις 19/1/2021 με εξώδικη διαμαρτυρία κατά παντός αρμόδιου δικαστηρίου και πάσης αρχής, κάλεσα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να μου καταβάλει την αποζημίωση επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Στις 22/1/2021 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αθανασόπουλος, κατά παράβαση καθήκοντος με καθαρά προκλητική, αλλά και αντισυμβατική συμπεριφορά, σε απαντητική του επιστολή με εγκαλεί να επιστρέψω νόμιμες αμοιβές, αμφισβητώντας υπογραφές της υπηρεσιακής ιεραρχίας και του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Επειδή στη ζωή μου δεν έχω να κρύψω τίποτα, δημοσιοποιώ την καταγγελία, όπως είχα στο παρελθόν δημοσιοποιήσει και τις αποδοχές μου, για τις οποίες ποτέ δεν ντράπηκα, αφού ήταν κεκτημένες μέσα από τους αγώνες του ταξικού σωματείου που με τιμούν οι συνάδελφοί μου να το υπηρετώ επί σειρά ετών από τη θέση του προέδρου. Για να υπερασπίσω τις ιδέες μου και το συνδικάτο αρνήθηκα διευθυντική θέση και παραιτήθηκα, χωρίς να υπολογίσω τις οικονομικές απώλειες του εισοδήματός μου. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπειά μου, τη δημόσια εικόνα μου, αλλά και του σωματείου. Εικόνα που έχω κατακτήσει από την υπηρεσιακή μου εντιμότητα, τη συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση”.