Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 17:12

Αντιπλημμυρικά έργα ζητεί η η Οργάνωση Μελών Ανατολικής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Αντιπλημμυρικά έργα ζητεί η η Οργάνωση Μελών Ανατολικής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ

Αμεση ενημέρωση και υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων για τα αντιπλημμυρικά έργα στην ανατολική πλευρά της πόλης, “για να μην θρηνήσουμε θύματα για άλλη μια φορά”, ζητεί η Οργάνωση Μελών Ανατολικής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “είναι γνωστό πως στην περιοχή της Ανατολικής Καλαμάτας υπάρχουν τέσσερα ρέματα: Καλαμίτσι, Πολιτέικο, Κερεζένια, Ξερίλας, τα οποία κατά το παρελθόν (Σεπτέμβριος 2016) στη διάρκεια των έντονων καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, δρόμους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις”.
Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί: “Καθώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμιά παρέμβαση για την οριοθέτηση και τον καθαρισμό τους, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και του δήμου της πόλης μας, να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ας σημειωθεί ότι την εργολαβία των αντιπλημμυρικών έργων έχει αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία “Μορέας”, χωρίς όμως να έχει δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν προειδοποιούν, για να μην θρηνήσουμε θύματα για άλλη μια φορά, απαιτούμε άμεση ενημέρωση και υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων, αν βέβαια έχουν ληφθεί!”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER