Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 16:30

Ικανοποίηση και ευχαριστίες της ομάδας "Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής" για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Ικανοποίηση και ευχαριστίες της ομάδας "Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής" για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας παράλληλα με την ικανοποίηση για την πορεία της υπόθεσης με την σωστική ανασκαφή εκφράζει με ανακοίνωσή της η διαδικτυακή ομάδα "Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το σπουδαίο βήμα για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής προκαλεί αισθήματα ανακούφισης και χαράς σε όσους μόχθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με το δικό του τρόπο.

Σε αυτή την υπόθεση καθοριστική ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Η έρευνα και ο εντοπισμός του αρχείου της ανασκαφής Γιαλούρη που παρουσιάστηκαν από την προϊσταμένη της Εφορείας Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άνοιξαν το δρόμο ώστε η “επιθυμία” να καταστεί εφικτή, με βάση τα νέα στοιχεία που απαιτούνταν για να πάρει και πάλι το δρόμο για το ΚΑΣ η υπόθεση.

Η συγκρότηση πλήρους φακέλου από τους αρχαιολόγους που εργάστηκαν γι’ αυτό δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Και οδήγησαν στη γνωμοδότηση του ΚΑΣ (του οποίου μέλος είναι η κ. προϊσταμένη) που ανοίγει το δρόμο να πραγματοποιηθεί η επιδίωξη δεκαετιών. Η ομάδα “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής” εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στην κ. Μηλίτση-Κεχαγιά και στο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας”.