Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 16:05

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη ο τροφοανεφοδιασμός του πλοίου "Elbeik" - Μεταφέρει βοοειδή, ύποπτα για καταρροϊκό πυρετό (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σε εξέλιξη ο τροφοανεφοδιασμός του πλοίου "Elbeik" - Μεταφέρει βοοειδή, ύποπτα για καταρροϊκό πυρετό (βίντεο-φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα ανοιχτά της Καλαμάτας η διαδικασία τροφοανεφοδιασμού του φορτηγού πλοίου "Elbeik", σημαίας Τόγκο, το οποίο μεταφέρει 1.700 βοοειδή, ύποπτα ότι πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό.

Το πλοίο, που έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου από την Ταραγόνα της Ισπανίας και έπειτα από πολύμηνη περιπλάνηση στη Μεσόγειο από νωρίς σήμερα το πρωί βρίσκεται στην Καλαμάτα για να φορτωθούν σε αυτό 57 τόνοι ζωοτροφών, καθώς και νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα για το πλήρωμα του πλοίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος μαζί με τον λιμενάρχη Καλαμάτας αντιπλοίαρχο Νίκο Γιαννουλάτο επισκέφθηκαν το πλοίο, κλιμάκιο της υπηρεσίας Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας εποπτεύει την διαδικασία ανεφοδιασμού, ώστε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες, δεδομένων και των φόβων για την ασθένεια των βοοειδών.

Η διαδικασία φόρτωσης των τροφοεφοδίων, τα οποία μεταφέρονται στο πλοίο με τις λάντζες του λιμανιού της Καλαμάτας αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα, αλλά ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα αποπλεύσει το "Elbeik". Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας φόρτωσης αναμένεται να γίνει απολύμανση στις λάντζες, που μετέφεραν τα εφόδια υπό την επίβλεψη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Όπως ήδη από χθες ανέφερε το eleftheriaonline.gr το πλοίο είχε αρχικό προορισμό την Λιβύη, όπου θα εκφόρτωνε τα βοοειδή, αλλά από την στιγμή, που εκφράστηκαν φόβοι περί καταρροϊκού πυρετού, κανένα λιμάνι σε Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία δεν επέτρεψε την είσοδο του φορτηγού.

Έπειτα από διεθνείς παρεμβάσεις ζητήθηκε από την Ελλάδα η συνδρομή λόγω της έκτακτης ανάγκης και έτσι το Σαββατοκύριακο ανεφοδιάστηκε στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη με καύσιμα και σήμερα έφθασε στα ανοιχτά της Καλαμάτας για τροφοεφόδια. 

Έπειτα από όλες τις εξελίξεις το πλοίο πρόκειται μάλλον να βάλει ρότα για την Καρθαγένη της Ισπανίας, όπου θα αποφασιστεί και τι μέλλει γενέσθαι με τα 1.700 βοοειδή.


NEWSLETTER