Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 08:25

Χωρίς ρεύμα για 14 ώρες ΒΙΠΕ Καλαμάτας και Μικρομάνη - Θύμα και η έκδοση της «Ε»

Γράφτηκε από τον
Χωρίς ρεύμα για 14 ώρες ΒΙΠΕ Καλαμάτας και Μικρομάνη - Θύμα και η έκδοση της «Ε»

 

Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή της Μικρομάνης, καθώς υπήρξε διακοπή ρεύματος για 14 ώρες.

Συνέπεια της πολύωρης διακοπής, που οφείλεται σε βλάβη στο δίκτυο μέσης τάσης μέσω του υποσταθμού του Ασπροχώματος, ήταν να μην κυκλοφορήσει και το φύλλο της “Ε” την Παρασκευή, καθώς δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση στη ΒΙΠΕ όπου στεγάζεται το τυπογραφείο.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω “Μπάλλου”, έδωσαν ολονύχτια μάχη για να μπορέσουν να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στη Μικρομάνη, καθώς το χωριό και η γύρω περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως και τις 11 το πρωί της Παρασκευής. Μιλώντας στην “Ε”, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χάρης Κουτσουρόπουλος μετέφερε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν εκεί άτομα που χρειάζονται οξυγόνο ή υποστήριξη από άλλες ιατρικές συσκευές – ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα με τη συντήρηση τροφίμων σε ψυγεία. Ο κ. Κουτσουρόπουλος στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι απαιτείται μεγάλη αναμονή για τη δήλωση της βλάβης στα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ μέσω του 11500.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, λόγω πτώσης δέντρου σε καλώδια στην Τρίοδο αλλά και μίας ακόμα βλάβης λόγω της κακοκαιρίας, τμήμα της Μεσσήνης και τριγύρω χωριά και οικισμοί έμειναν επίσης χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER