Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 07:53

Εργασιακή συμβουλευτική στήριξης των γυναικών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εργασιακή συμβουλευτική στήριξης των γυναικών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Η εργασιακή συμβουλευτική είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καλαμάτας για όσες γυναίκες επιθυμούν να την αξιοποιήσουν για την εργασιακή τους ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας μετά από μια μακρά περίοδο ανεργίας.

Ειδικότερα, παρέχονται σε όσες γυναίκες το επιθυμούν, πληροφορίες ή και στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτοαπασχόλησης ή και δημιουργίας επιχείρησης.

Επίσης, οι άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ενημερωθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καλαμάτας για το πρόγραμμα ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ που τις αφορά. Να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως η σύμβουλος στο Κέντρο Γυναικών δεν παίρνει αποφάσεις. Παρέχει όμως πληροφορίες, υποστηρίζει και συμβουλεύει.

Στόχος της υπηρεσίας εργασιακής συμβουλευτικής είναι άλλωστε η ενδυνάμωση των γυναικών που επιθυμούν την πρόσβασή τους είτε στην αγορά εργασίας είτε στον επιχειρηματικό στίβο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Περρωτού και Μαντίκλου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και απαντά στα τηλέφωνα: 27210 99212, 27210 99225, φαξ 27210 99225. Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 8 το πρωί με 4 το απόγευμα. Μπορεί ακόμα κάποιος να αναζητήσει πληροφορίες μέσα από το Ιντερνετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ksg@kalamata.gr ή στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/skgdk/

Ν.Κ.

 

 

 

 


NEWSLETTER