Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 12:02

Συλλογικό φορέα δημιουργούν οι επαγγελματίες

Συλλογικό φορέα δημιουργούν οι επαγγελματίες

 

Την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν έναν συλλογικό φορέα που θα εκπροσωπεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως κλάδου, εξέφρασαν περί τους 25 ιδιοκτήτες οι οποίοι συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα του παλιού Επιμελητηρίου.

 

 

Με συντονιστές της συζήτησης τον Χάρη Βγενή και τον Ανδρέα Ζαγάκο, οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δήλωσαν σύμφωνοι -κατ’ αρχήν- στη δημιουργία του συγκεκριμένου συλλόγου, προκειμένου, όπως τονίστηκε, να εκφράζονται με ουσιαστικό και άμεσο τρόπο αλλά και θεσμικά κατοχυρωμένο απέναντι στις τοπικές αρχές.

 

Το σχέδιο καταστατικού, που έχει προετοιμάσει ο δικηγόρος Γιώργος Πετρακάκος, θα μελετηθεί και θα υπάρξει και νέα συνάντηση -πιθανότατα αύριο το απόγευμα στον ίδιο χώρο- προκειμένου να διατυπωθούν παρατηρήσεις ώστε ενδεχομένως να το συνυπογράψουν.

 

«Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε πράγματα εκτός νομιμότητας, αλλά μέσα από το πλαίσιο λειτουργίας του υπό σύσταση φορέα να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα και να διασφαλίσουμε ότι οι αρχές θα μας συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς», επισήμαναν ο Ανδρ. Ζαγάκος και ο Χ. Βγενής ανοίγοντας τη συζήτηση -την οποία παρακολούθησε, με δική του πρωτοβουλία, όπως είπε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκρέκης.

 

Ακολούθησαν επισημάνσεις και παρατηρήσεις από αρκετούς ιδιοκτήτες - τόσο σε γενικά όσο και επί μέρους ζητήματα. Μεταξύ των ιδιοκτητών, ειδικότερα, ο Πέρης Παναγιωτακόπουλος μίλησε για απουσία του Επιμελητηρίου και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει τεχνοκρατική εκπροσώπηση του Δ.Σ. του υπό σύσταση φορέα. Ο Γιάννης Φιλανδριανός ανέφερε ότι είχαν ξεκινήσει παρόμοιες προσπάθειες παλιότερα αλλά δεν έχουν τελεσφορήσει και κάλεσε σε ενότητα, ενώ ο Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε ότι μόνο οι κάτοχοι αδειών θα πρέπει να μετάσχουν στον φορέα.