Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 09:52

Καταδίκη της διακοπής στο Λυκόδημο

Καταδίκη της διακοπής στο Λυκόδημο

 

Την παρέμβαση με την οποία σίγησαν, από το Σάββατο, οι πομποί της ΕΡΤ στον Λυκόδημο, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή της:

 

 

«Καταγγέλλουμε την μαφιόζικη ενέργεια, που χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, διέκοψε βάναυσα την τηλεοπτική και ραδιοφωνική ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μεσσηνίας από τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Ενα αναπάντητο ερώτημα: Ποιος κυβερνά τούτο το νομό;» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το ίδιο γεγονός, εξ άλλου, καταδικάζει -επίσης με ανακοίνωσή του- ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», σημειώνοντας:

 

«Εντελώς παράνομα και αυθαίρετα, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ή άλλη νόμιμη διαδικασία -με δικαστικό επιμελητή που θα εκτελούσε εντολή συγκεκριμένης αρμόδιας αρχής-, έγινε εισβολή από τα συρματοπλέγματα της περίφραξης του κέντρου εκπομπής της ΕΡΤ στο Λυκόδημο, μια επιχείρηση που χαρακτηρίζει ανθρώπους της παρανομίας και της νύχτας.

 

Παραβιάστηκαν οι κλειδαριές στην πόρτα εισόδου, κατέβηκαν διακόπτες, ίσως υπάρχουν και καταστροφές στα μηχανήματα του σταθμού αναμετάδοσης, που εκτός των άλλων μετέδιδαν τις εκπομπές του καναλιού της Βουλής, ακόμα και ιδιωτικού τηλεοπτικού οργανισμού.

 

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν σχέση με άσκηση κρατικής εξουσίας αλλά με παρακράτος και παρανόμους, με σκοπό τη φίμωση του ραδιοτηλεοπτικού σήματος που εξέπεμπαν, ελεύθεροι πλέον, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας».