Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 15:49

Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: "Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις"

Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: "Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις"

Με κύριο σύνθημα “να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις”, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας οργανώνει πικετοφορία στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό “σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν”.

“Είναι μια συμφωνία επικίνδυνη. Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων”, αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και μεταξύ άλλων, προτρέπει σε κλιμάκωση του αγώνα “για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα. Να μην χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Μεσσήνης για Νατοϊκούς σκοπούς”.