Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 21:25

Αντίδραση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αντίδραση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας

 

Την ενόχληση και την αντίδρασή του για το νέο Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας εκφράζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ).

Εκτιμά ότι “η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να καπελώσει όλη αυτή την προσπάθεια και να δημιουργήσει διάσπαση στον κλάδο μας. Η προέλευση της θεωρείται από εμάς ύποπτη και προφανώς εξυπηρετεί ιδία οφέλη”.

Μάλιστα, παρατηρεί πως “αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για τίτλους και θεσμικές καρέκλες, ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου μας παραχωρεί τις δικές του, ώστε να μην προκαλέσουμε διάσπαση στο κλάδο μας”.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΚ σημειώνει: “Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια ένας νέος Σύλλογος Εστίασης για την περιοχή μας. Ο σύλλογος αυτός ονομάστηκε Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, προσπαθώντας να «κρυφτεί πίσω από τις λέξεις». Με μεγάλη μας έκπληξη μάλιστα είδαμε να παρουσιάζεται η νέα αυτή κίνηση λίγους μήνες μετά την δική μας προσπάθεια και τον αγώνα που δίναμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για τον κλάδο της εστίασης. Η έκπληξη ήταν μεγάλη γιατί το κάλεσμα μας ήταν δημόσιο και ανοιχτό σε όποιον ενδιαφερόταν να θέσει υποψηφιότητα για μια ενωμένη εστίαση. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο δημοκρατικοί και συμβουλευτικοί γίνεται, όλα τα θέματα ήταν πάντα σε ανοιχτή διαβούλευση. Μάλιστα πολλές φορές λοιδορηθήκαμε και δεχτήκαμε αυστηρές κριτικές για κινήσεις και αποφάσεις που λάβαμε. Όμως ποτέ μα ποτέ δεν αποκλείσαμε κανέναν, προσπαθώντας όλες τις κριτικές να τις μετουσιώσουμε σε «ενέργεια» για περισσότερες διεκδικήσεις. Προφανώς αυτό είχε και φθορά. Προσωπική φθορά για τον κάθε ένα από τα μέλη του Δ.Σ. Ο σύλλογος μας συνέχισε και ήταν πρωτεργάτης στην συσπείρωση και την ομόνοια όλου του κλάδου. Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή διεκδίκησε επιμόνως θέση σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και θέλαμε τον υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό. Οτιδήποτε άλλο ήταν απέναντι στις αρχές μας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να καπελώσει όλη αυτή την προσπάθεια και να δημιουργήσει διάσπαση στον κλάδο μας. Η προέλευση της θεωρείται από εμάς ύποπτη και προφανώς εξυπηρετεί ιδία οφέλη.

Κλείνοντας, αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για τίτλους και θεσμικές καρέκλες, ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου μας παραχωρεί τις δικές του, ώστε να μην προκαλέσουμε διάσπαση στο κλάδο μας. Εφόσον επιθυμούν να υπενθυμίσουμε ότι μπορούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές, ώστε ο κλάδος μας να συνεχίσει ενωμένος. Αν υπάρχει φόβος για το αποτέλεσμα των εκλογών η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση που υπάρχει τώρα, δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επίδοξους νέους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Υ.Γ. Το καπέλωμα των υφισταμένων συλλόγων σε όλο το νομό θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις τοπικές διεκδικήσεις. Η θεσμική εκπροσώπηση στις περιοχές αυτές πρέπει να έχει τοπικά χαρακτηριστικά και τοπικούς συμβούλους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER