Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 15:29

Περιοδεία σε χώρους εργασίας από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Περιοδεία σε χώρους εργασίας από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κλάδος συζήτησαν με τους εργαζόμενους, μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας σε περιοδεία σε εργοστάσια του νομού.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις βιομηχανίες ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ, Φαμίλια Ντι Πάστα και Ωμέγα, όπου παράλληλα ενημέρωσαν για “τη μεγάλη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη από κοινού με την πανελλήνια ομοσπονδία και τα άλλα συνδικάτα και είναι αυτή της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα τρόφιμα” και τους κάλεσαν να οργανωθούν στο σωματείο, για να συνεχιστεί με περισσότερες δυνάμεις στο μέλλον.

Η Χρύσα Καραντούσα, πρόεδρος του συνδικάτου παρατήρησε ότι “η ατομική λογική για κάθε εργαζόμενο έχει κοντά ποδάρια, οι εργαζόμενοι ενωμένοι και μέσα από το σωματείο μόνο μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αφεντικά, αλλά και την κυβέρνηση που δρα για λογαριασμό τους. Πάντα ό,τι κατάκτηση είχαν οι εργαζόμενοι την πέτυχαν επειδή ενώθηκαν ταξικά μέσα στα σωματεία και αυτό φαίνεται και από τα πρόσφατα παραδείγματα της ΚΟΣΚΟ και της EFood. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι τους, την δύναμη των οργανωμένων εργατών, γι’ αυτό μας έβαλαν νομικά εμπόδια όταν φτιάξαμε το sωματείο, γι’ αυτό μας εμπόδισαν να έρθουμε και σε επαφή μαζί σας. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αποκούμπι θα βρει ο εργάτης μόνο στα sωματεία και με οργανωμένο και μαζικό αγώνα μπορεί να κατακτήσει καλύτερους όρους δουλειάς και μέτρα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια και τα υπόλοιπα προβλήματα του. "


NEWSLETTER