Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 14:20

Η Φώφη Γεννηματά εγκαινίασε το νέο κτήριο του Πανεπιστημίου

Γράφτηκε από την




H αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά εγκαινίασε χθες στις 7 μ.μ. το νέο κτήριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα στεγάσει τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών - καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν μπόρεσε τελικώς να παρευρεθεί όπως είχε προγραμματίσει.
Μέχρι σήμερα η σχολή στεγαζόταν σε κτήριο που είχε παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ. Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο εντάσεων και κρίσεων. Η κρίση όμως, όπως τόνισε, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και πολιτική - και σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε όλοι μας να στηρίζουμε νέες πρωτοβουλίες. Κυρίως οφείλουμε, είπε, να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια και στον μεγάλο στόχο που είναι να ζωντανέψουμε την περιφέρεια.
Σ' αυτό το στόχο, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, ο ρόλος των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντικός και διττός. Γιατί πριν απ' όλα, όπως τόνισε, τα πανεπιστήμια λειτουργούν ως χώροι εισροής ανθρώπινου δυναμικού που μετακινείται, μπολιάζει με νέες ιδέες και δίνει ζωντάνια στην οικονομία -και όχι μόνο- της ελληνικής περιφέρειας.
Επίσης η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το κάθε πανεπιστήμιο χωριστά είναι το να προσελκύσει τους νέους ανθρώπους να εργαστούν και να επενδύσουν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή όπου σπούδασαν.
Ε.Τ.


NEWSLETTER