Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 19:33

Καταγγελία για αγενή συμπεριφορά οδηγού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Την αγενή συμπεριφορά οδηγού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας καταγγέλλουν οι γονείς ενός 5χρονου κοριτσιού σημειώνοντας ότι τους μίλησε άσχημα με αφορμή ένα… κριτσίνι που κρατούσε το κοριτσάκι κατά την επιβίβασή τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελία του Κωνσταντίνου Ντίλλη και της Μαριάννας Κάργα

“Διά της παρούσης καταγγέλλουμε την απολύτως αγενή κι αντιεπαγγελματική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του δυναμικού της επιχείρησης σας, διότι την Τρίτη το μεσημέρι, 13.9.2022, περί ώρα 4:30 μ.μ.: η 2η από εμάς μαζί με το ανήλικο θήλυ τέκνο μας ηλικίας 5 ετών επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο της γραμμής Καλαμάτας – Αρφαρών από την στάση της οδού Αθηνών (΄”στάση Παπαδάκου”) με κατεύθυνση στην οικία μας στην Θουρία. Τότε ο οδηγός του λεωφορείου επιτέθηκε απρόκλητα σε βάρος μας, με αδικαιολόγητο θυμό κι εκνευρισμό, ενώπιον των λοιπών επιβατών της γραμμής που ανέμεναν να επιβιβαστούν, επειδή το τέκνο μας κρατούσε στο χέρι του ένα κριτσίνι.

Συγκεκριμένα, με αγένεια, προστακτικά και με αδικαιολόγητα υψηλή ένταση στον τόνο της φωνής του, ζήτησε από την 2η από εμάς να τοποθετήσω το κριτσίνι στην τσάντα μου, κάτι που αποδέχθηκα, αφού του ζήτησα να εκδώσουμε πρώτα τα εισιτήρια μας και να καθίσουμε στις θέσεις μας, δεδομένου ότι ήμασταν όρθιες εκείνη την ώρα στην σκάλα του λεωφορείου και κρατούσα το πορτοφόλι μου ενώ μπροστά από εμένα στην σκάλα ήταν το παιδί μου που στεκόταν παγωμένο κι έντρομο από την συμπεριφορά του.

Εντούτοις αυτό έκανε έξαλλο τον οδηγό που ουρλιάζοντας και κουνώντας απειλητικά τα χέρια του, μου φώναζε να βάλω άμεσα το κουλούρι του παιδιού στην τσάντα μου πριν βγάλω εισιτήριο και καθίσουμε στις θέσεις μας με το παιδί μου, φωνάζοντας ότι αλλιώς “δεν μπαίνετε μέσα”.

Ήταν δε τέτοια η ένταση του, που τόσο εγώ όσο και το παιδί μας τρομοκρατηθήκαμε κι αισθανθήκαμε αμήχανα απέναντι στους άλλους επιβάτες, με συνέπεια να αποχωρήσουμε φοβισμένες και οι δύο από την συμπεριφορά του.

Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας σας για τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος του ανωτέρω οδηγού της γραμμής, τα στοιχεία του οποίου δεν μας είναι γνωστά, και ζητούμε να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα των ενεργειών σας, επιφυλασσόμενοι της άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος μας στο μέλλον, για τους ίδιους και για λογαριασμό του τέκνου μας, ενώπιον των αρμοδίων αρχών”.