Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 14:50

Ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής: Κλείνει για τρεις μήνες η Χρυσόστομου Θέμελη

Γράφτηκε από την
Ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής: Κλείνει για τρεις μήνες η Χρυσόστομου Θέμελη

Για 3 μήνες αναμένεται να κλείσει η οδός Χρυσόστομου Θέμελη, μεταξύ της Υπαπαντής και του Επισκοπείου, για να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες των αρχαίων περιοχή της πλατείας του μητροπολιτικού ναού της Καλαμάτας.

Αυτό εισηγείται το Τμήμα Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

“Προκειμένου να ερευνηθούν τα επιπλέον αρχαία αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που εντοπίζονται κάτω από το οδόστρωμα της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη στα νότια της πλατείας Υπαπαντής, απαιτούνται οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”, αναφέρει σε σχετικό της έγγραφο η Εφορεία.

Για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, απαιτείται διευθέτηση κυκλοφορίας και στάθμευσης και των οδών Υπαπαντής, Φάριος και Μητροπολίτη Μελετίου.

Η διευθέτηση προβλέπει: Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη μεταξύ των οδών Ιωσήφ Ανδρούσης και Φάριος, με εξαίρεση την πρόσβαση από και προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης όταν είναι εφικτό. Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Υπαπαντής μεταξύ των οδών Μητροπ. Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη. Την αμφίδρομη κυκλοφορία και την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού στην οδό Μητροπ. Μελετίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Φάριος/Φαρών. Την αμφίδρομη κυκλοφορία και την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού στην οδό Φάριος μεταξύ των οδών Μητροπ. Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται στους 3 μήνες.

Ακόμα, προτείνεται η τροποποίηση της διαδρομής των αστικών λεωφορείων, ώστε να χρησιμοποιούν την διαδρομή 23ης Μαρτίου - Σταδίου - Μαυρομιχάλη (με προσωρινή στάση στην 23ης Μαρτίου πριν τον κυκλικό κόμβο).


NEWSLETTER