Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 23:10

Κηδεύτηκε ο Νίκος Κυριόπουλος

Γράφτηκε από την
Κηδεύτηκε ο Νίκος Κυριόπουλος

Εφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου, σε ηλικία 55 χρόνων ο Νίκος Κυριόπουλος, διευθυντής της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας μέχρι να ασθενήσει, πρώην αντιδήμαρχος Κορώνης και κοινοτάρχης Φαλάνθης.

Ο Ν. Κυριόπουλος έχασε τη μάχη που έδινε με σπάνια ασθένεια τα τελευταία χρόνια και το απόγευμα της Παρασκευής, στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στην Παλιά Αγορά της Καλαμάτας, τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, παλιοί συνάδελφοι και συνεργάτες από τη Νομαρχία που υπηρέτησε ως υπάλληλος και την Αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε ως αιρετός, καθώς και πολύς κόσμος απ’ όλη την Ανατολική Πυλία. Μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σταύρος Μπένος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης, Κορώνης Δημήτρης Βεργόπουλος και Θοδωρής Σαλαντής, Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος, πρώην αντιδήμαρχοι και κοινοτάρχες και άλλοι.

Ο Ν. Κυριόπουλος ήταν πρόεδρος Φαλάνθης από το 1994 έως το 1998. Αντιδήμαρχος Κορώνης επί δημαρχίας Βεργόπουλου για 1,5 χρόνο -από το 2003 μέχρι τα μέσα του 2004-, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας από το 1999 έως και το 2002.

Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της εξόρυξης λιγνίτη σε Φαλάνθη και Χωματερό επί προεδρίας του και στον αγώνα κατά της δημιουργίας του λιγνιτοεργοστασίου στο Ακριτοχώρι το 2005. Συνέβαλε στα μέγιστα στην αξιοποίηση και ανάδειξη του οικισμού Μυστράκι, απ’ όπου καταγόταν. Ηταν στέλεχος του πολιτικού γραφείου του πρώην βουλευτή και υπουργού Σταύρου Μπένου στην Καλαμάτα.

Εργάστηκε από το 1985 στη Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχίας Μεσσηνίας και έφθασε μέχρι τη θέση του προϊσταμένου και τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής στη ΝΕΛΕ Μεσσηνίας.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER