Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 19:16

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Πορτοκαλί αύριο το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Με πορτοκαλί (χρώμα συνυφασμένο με τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) θα φωταγωγηθεί το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας σημειώνει ότι η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, σωματική ή/και οικονομική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλες και όλους.

Στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα έμφυλης βίας και ανισοτήτων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών τιμά και φέτος την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα με εκδηλώσεις:

Ώρες 10:00 - 14:00: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, μέσω διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς και συζήτηση με το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολικών τάξεων, όπως και εκπροσώπων της φοιτητικής κοινότητας.

Ώρα 17:30: Ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Θα πραγματοποιηθεί πορτοκαλί φωταγώγηση (χρώμα συνυφασμένο με τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) του Πνευματικού Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και χαιρετισμούς του δημάρχου Καλαμάτας, καθώς και φορέων - υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας.