Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 17:21

Την Κυριακή η γιορτή για τον ήρωα Γιάννη Καρακίτσο

Γράφτηκε από την

Στην καθιερωμένη εορτή προς τιμήν του ήρωα του 1821 Γιάννη Καρακίτσου προσκαλεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ. ο Σύλλογος Απανταχού Κατσαραίων Μεσσηνίας "Οι Άγιοι Θεόδωροι".

Στο μνημείο, στη θέση “Κουτούπι”, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού με μουσικό πρόγραμμα και γουρνοπούλα που θα προσφέρει ο σύλλογος. «Θα χαρούμε να βρεθείτε κοντά μας, να συναντηθούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί, αναβιώνοντας τα έθιμα του χωριού μας» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ

Σχετικά με την προτομή του Γιάννη Καρακίτσου όπου είχε κλαπεί από κυνηγούς μετάλλων το 2017, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Κουτσουμπέλης ενημέρωσε μέσω της “Ε” πως έχουν γίνει διερευνητικές επαφές ώστε να τοποθετηθεί μια μαρμάρινη αυτή τη φορά προτομή, ώστε να αποφευχθεί κάποια πιθανή νέα κλοπή, ωστόσο όπως είπε το ποσό που απαιτείται δεν μπορεί να καλυφθεί στην παρούσα φάση εξ’ ολοκλήρου από το Σύλλογο, τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει οικονομική βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς. «Απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε ένα έρανο, στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων για το σκοπό αυτό, οπότε η στήριξη του κόσμου θα είναι σημαντική, ώστε η προτομή να επιστρέψει στη βάση της» σημείωσε.