Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 19:04

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα της υγείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί, τρία σωματεία συνταξιούχων της Μεσσηνίας, έξω από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και το παράρτημα Καλαμάτας του Σωματείου ΔΕΚΟ Τραπεζών ζήτησαν “δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη” και σε ανακοίνωσή τους που διαβάστηκε στη συγκέντρωση, παρατήρησαν, μεταξύ άλλων: “Παρά τις  κατά καιρούς ανακοινώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στα επείγοντα τα οποία είναι υποστελεχωμένα, να παρουσιάζονται τεράστιες αναμονές που φθάνουν και τις 4 ώρες σε φυσιολογικές συνθήκες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στα τακτικά ραντεβού η κατάσταση να είναι απαράδεκτη. Τα ραντεβού να κλείνονται μόνο για τους επόμενους  2 μήνες, που τις 2 πρώτες ημέρες καλύπτονται από όποιον προλάβει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, να μην υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός για να προχωρήσει σε διάγνωση. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής, που έχουν εξαντλήσει τους υπηρετούντες”.

Τα σωματεία των συνταξιούχων ζητούν: “Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, για να μην καθυστερούν τα χειρουργεία, σύμφωνα και με τα αιτήματα του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Να ενισχυθούν οι δομές δημόσιας υγείας με μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις και στα δύο νοσοκομεία. Να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για τις θέσεις ιατρών του νομού, που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες. Να διευκολύνονται οι συνταξιούχοι που λόγω ηλικίας είναι αδύνατον να κλείνουν ραντεβού ηλεκτρονικά. Να μπορούν τηλεφωνικά να επικοινωνούν με το νοσοκομείο, που σήμερα σύμφωνα με καταγγελίες των μελών μας είναι αδύνατον”.