Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 22:06

Ζημιές από την έντονη καταιγίδα - Xωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ζημιές από την έντονη καταιγίδα - Xωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Μεσσηνία

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας από ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι οποίες προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε στη Μικρή Μαντίνεια, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, από πτώση δέντρου.

Στην οδό Ακρίτα, στη διασταύρωση με τη Βασιλ. Κωνσταντίνου, από τον δυνατό αέρα που κράτησε για λίγα λεπτά, μεγάλο κομμάτι τσίγκου “πέταξε” από την ταράτσα της πολυκατοικίας (πάνω από τον 5ο όροφο) και “προσγειώθηκε” στο πεζοδρόμιο δίπλα σε αρτοποιείο. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν χτύπησε κάποιον άνθρωπο, δεν προκάλεσε σοβαρό ατύχημα.

Κατά τη σημερινή κακοκαιρία έπεσε και χαλάζι και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, από κεραυνούς (και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας) πτώσεις δέντρων και καλωδίων, έμειναν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κι εργολάβου κινητοποιήθηκαν κι έδωσαν μάχη για τις αποκαταστάσεις.

Στην περιοχή της Καλαμάτας βόρεια της Καλλιπατείρας το ρεύμα επανήλθε μετά από 5 και πλέον ώρες, γύρω στις 8.15 το βράδυ.

Στη Μικρή Μαντίνεια, η Τροχαία και η Πυροσβεστική έσπευσαν για την κοπή του δέντρου και την απομάκρυνση του.

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημέρωσε ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εκδηλώθηκαν πρόσκαιρα μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους σε διάφορα σημεία της πόλης και υπήρξε πτώση δέντρων (Μικρή Μαντίνεια, κεντρικό πάρκινγκ Νέδοντα, Δυτική Παραλία) τα οποία και άμεσα απομακρύνθηκαν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER