Η σύσκεψη, όπως αναφέρεται, εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της ΑΔΕΔΥ “για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία”.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των περιοχών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφθούν εργασιακούς χώρους της Πελοποννήσου για ενημέρωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης γενικής απεργίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) για “πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδία, όπως αυτές που ψήφισε η κυβέρνηση και που είδαμε όλοι με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2024.
Αυξήσεις της τάξης των 37 - 45 ευρώ τον μήνα, μετά από 14 χρόνια πρωτοφανών περικοπών”.
Σε ανακοίνωση - πρόσκλησή της επισημαίνεται ότι “το διεκδικητικό μας πλαίσιο σε ό,τι αφορά τους μισθούς είναι: 1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός. 2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων. 3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας. 4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 - 17. 5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας 6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. 7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας”.