Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 20:24

Απεργιακή συγκέντρωση στην Κυπαρισσία (βίντεο-φωτογραφίες)

Απεργιακή συγκέντρωση  στην Κυπαρισσία (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας και πορεία τους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συλλογικοί φορείς της περιοχής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και οι αναφορές στη μαύρη επέτειο από την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς κυριάρχησαν στη συγκέντρωση.

Ο Σωτήρης Μπενάρδος εκ μέρους του Παραρτήματος Τριφυλίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας τόνισε πως «συμπληρώνεται ένας χρόνος από ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας, που θρηνήσαμε 57 συνανθρώπους μας τόσο άδικα, ένα έγκλημα που σε ένα χρόνο τίποτα δεν έχει γίνει και δεν έχει αλλάξει από την πολιτική της κυβέρνησης για να μην ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα». Αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου τους και σημείωσε πως πρέπει να πουν φτάνει πια σε αυτές τις πολιτικές και πως όλοι πρέπει να γίνουν μια γροθιά για να παλέψουν τον κοινό εχθρό.

Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας ο Κώστας Καπερώνης τόνισε ότι συνεχίζουν τον αγώνα για τα εκρηκτικά προβλήματα στην υγεία και την ακρίβεια, σημειώνοντας πως κάθε εβδομάδα η κατάσταση γίνεται χειρότερη και αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα.

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας Νίκος Μπαγουρδής τόνισε ότι έχει και η Τριφυλία «Τέμπη» εστιάζοντας στο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε το 2021 με εργαζόμενο στην καθαριότητα, όπου τον καταπλάκωσε απορριμματοφόρο και 3 χρόνια μετά το δικαστήριο δεν έχει γίνει ακόμη. «Στην Ελλάδα υπάρχει το ρητό πως αν δεν σκοτωθεί άνθρωπος δεν αλλάζει τίποτα. Και όμως στον τομέα των εργαζομένων και στον τομέα των δήμων δυστυχώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Γιατί το πρώτο μέλημα είναι η υγιεινή και η ασφάλεια, όμως καθημερινά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους και λέγονται απορριμματοφόρα είναι κινητές νεκροφόρες» τόνισε.

Η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Κατερίνα Γαρυφάλλου επεσήμανε πως «πρέπει να γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών στα Τέμπη, γιατί στα Τέμπη δεν έγινε ένα δυστύχημα αλλά ένα κρατικό έγκλημα. Δεν ξεχνάμε και ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες, αυτό είναι το χρέος μας».

Η Κατερίνα Τσιγκάνου από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας τόνισε πως «είναι καταδικασμένοι στη συνείδησή μας και οι άμεσα υπεύθυνοι και η πολιτική που υπηρετούν». Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα λέγοντας πως «δεν συμβιβαζόμαστε η χώρα μας να στηρίζει πολεμικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες». Σχετικά με τα Τέμπη σημείωσε πως «είμαστε ταυτισμένες με γονείς θυμάτων και απαιτούμε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην κεντρική πλατεία με διαμαρτυρία έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

Κ.Μπ.