Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:50

Διπλής κυκλοφορίας η Βουλγαροκτόνου

Διπλής κυκλοφορίας θα είναι η οδός Βουλγαροκτόνου, στην Παραλία της Καλαμάτας, στο τμήμα που διανοίχθηκε νότια της Κρήτης και έως την οδό Κορώνης και η διάνοιξη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αυτά επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, ενώ δήλωσε ότι θα γίνουν και άλλες διανοίξεις δρόμων στην Παραλία σε αυτή την αυτοδιοικητική θητεία.

“Προφανώς θα είναι διπλής κυκλοφορίας τόσο μεγάλος δρόμος και με ένα τόσο πολύ μεγάλο κόστος για τον δήμο”, απάντησε αρχικά ο δήμαρχος για το πρόσφατα διανοιγμένο της Βουλγαροκτόνου και πρόσθεσε: “Καταβάλλαμε μέσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 1,1 εκ. ευρώ αποζημίωση για τη χρήση γης που πήραμε από τους ιδιοκτήτες. Δεν έχει ολοκληρωθεί, η διάνοιξη. Ολοκληρώθηκαν τα μεγαλύτερα τμήματα. Πρέπει να μπει φωτισμός, να πέσουν τσιμέντα και στα υπόλοιπα πεζοδρόμια”.

Ενημέρωσε πως θα γίνουν και άλλες διανοίξεις “στην περιοχή ευρύτερα στην Παραλία, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης του 1905” και συμπλήρωσε: “Αυτά έχουν αναφερθεί στο δάνειο που είναι 4 εκ. ευρώ και μέχρι τώρα έχουμε λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 1,1 εκ. Θα γίνουν πάρα πολλές διανοίξεις μέσα στην αυτοδιοικητική μας θητεία. Κάθε 15 μέρες γίνεται μια σύσκεψη, που αφορά μόνο τις διανοίξεις μέσα στην πόλη”.

Γ.Σ.