Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 15:48

Εικόνα… ζούγκλας στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

Εικόνα ζούγκλας κι εγκατάλειψης από τον δήμο παρατηρείται στον χώρο μπροστά από τις εργατικές κατοικίες Καλαμάτας, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Για την εικόνα αυτή δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από κατοίκους των εργατικών κατοικιών και την επιβεβαιώσαμε σε χθεσινή μας επίσκεψη.

Το γήπεδο του μπάσκετ που υπάρχει, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, σχεδόν από την εποχή που κατασκευάστηκε.

Ο χώρος γύρω από το γήπεδο και προς τις εργατικές κατοικίες είναι πραγματική ζούγκλα. Τα χορτάρια έχουν μεγαλώσει και ο κόσμος της περιοχής φοβάται να κυκλοφορήσει. Μάλιστα, στην περιοχή δεν υπάρχει καθόλου φως, καθώς πριν από μήνες ξηλώθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας κολώνες και προβολείς φωτισμού και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Είναι τέτοια η εγκατάλειψη και η αδιαφορία που ελαιόδεντρα δεν έχουν κλαδευτεί και μπαίνουν μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ, ενώ ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στο διπλανό γήπεδο βόλεϊ.

Αυτή η κατάσταση αποτρέπει τους κατοίκους να περπατήσουν στον χώρο και τα παιδιά της γειτονιάς να αθληθούν, να παίξουν μπάσκετ και βόλεϊ.

Ολα αυτά, ενώ ακριβώς μπροστά στα καταστήματα και στην πλατεία που υπάρχει, η εικόνα είναι ιδανική, καθώς υπάρχει φροντίδα και ενδιαφέρον. Ο χώρος είναι γεμάτος φώτα και καθαρός, με τα χορτάρια κομμένα. Οπως παρατηρούν κάτοικοι των εργατικών κατοικιών, εκεί υπάρχει ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή, γιατί βρίσκονται τα γραφεία του Πολιτιστικού (Χορευτικού) Συλλόγου της Αγίας Τριάδας.

“Μπροστά είναι κούκλα και πίσω πανούκλα και ας μένουν άνθρωποι”, μας επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Γ.Σ.