Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 08:02

Τιμούν την 199η επέτειο της μάχης του Μανιακίου

Τιμούν την 199η επέτειο της μάχης του Μανιακίου

 

Την 199η επέτειο της ιστορικής μάχης του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825) τιμούν σήμερα Δευτέρα, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν δύο εκδηλώσεις στο ναό Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας και στον χώρο του ανδριάντα αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου - Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στον ναό Αναστάσεως του Χριστού (οστεοφυλάκιο των ηρώων της μάχης) στο Μανιάκι.

Ειδικότερα, στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας, από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφανιών.

Μισή ώρα αργότερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Νικολίνα Λέκκα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού - Οικονομικού της Π.Ε. Μεσσηνίας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Θα ακολουθήσουν η κατάθεση στεφανιών, ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου και του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας και παραδοσιακοί χοροί από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Παράδεισος Καλαμάτας, τμήμα αναβίωσης «Παναγιώτης Κεφάλας»”.