Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 11:10

Στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»: 350 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες-βίντεο)

Στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»: 350 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες-βίντεο)

 

 

Τριακόσιοι πενήντα νεοσύλλεκτοι της Γ’ ΕΣΣΟ του 2024, από τη Μεσσηνία, την Αττική, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο, ορκίστηκαν χθες το πρωί, στο στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα, παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων τους.

Οι νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν “να φυλάττουν πίστιν εις την πατρίδα. Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους”. Μεταξύ αυτών, ορκίστηκαν 3 αλλόθρησκοι και άθεοι.

Στο θρησκευτικό μέρος της εκδήλωσης χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος όρκισε τους νεοσυλλέκτους.

Την ημερήσια διαταγή του Συντάγματος διάβασε ο διοικητής του - συνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, επισημαίνοντας στους νεοσυλλέκτους, ανάμεσα στα άλλα, ότι “από σήμερα αποτελείται την ασπίδα και το δόρυ του έθνους. Πρέπει να νιώθετε περήφανοι, καθώς στα χέρια σας παίρνετε όπλα ιερά. Η πειθαρχία αποτελεί το θεμέλιο του στρατού και κάθε οργανωμένου κοινωνικού συνόλου”.

Σε χαιρετισμό του ο διευθυντής του Α’ Κλάδου της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Σπυρίδων Παπαρούπας, διάβασε μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ - αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη προτρέποντας τους νεοσυλλέκτους να πορευτούν “με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον” και “να είστε περήφανοι που σας δίνετε η δυνατότητα να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία”.

Στην τελετή της ορκωμοσίας που ολοκληρώθηκε με παρέλαση των νεοσυλλέκτων, παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Γ.Σ.