Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 20:20

Η εταιρεία “Κλήμης” σε μεγάλο Ιαπωνικό περιβαλλοντικό περιοδικό

Η εταιρεία “Κλήμης” σε μεγάλο Ιαπωνικό περιβαλλοντικό περιοδικό

Στο μεγάλο περιβαλλοντικό περιοδικό "Environment Business” που εκδίδεται και τυπώνεται στην Ιαπωνία παρουσιάζεται η μεσσηνιακή εταιρεία “Κλήμης”.

Η πρόσφατη διάκριση της εταιρείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας 2024 στις Βρυξέλλες, ως μία από τις 30 κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που εφαρμόζουν κυκλική οικονομία και προστατεύουν το περιβάλλον κίνησε το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου Satomi Iwasawa, όπου ήρθε σ’ επαφή με τον Περιβαλλοντικό Διευθυντή της εταιρείας και Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα Νάσο Μάκιο. Το άρθρο με γενικό τίτλο “Βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα στη Φινλανδία, την Ελβετία και την Ελλάδα-Παραδείγματα απανθρακοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη- το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η κυκλική οικονομία”, ξεκινάει με αναφορά στην Καλαμάτα που είναι γνωστή για την παραγωγή ελαιόλαδου, αναλύει πώς η μεσσηνιακή εταιρεία αξιοποιεί τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς, με κυκλικό τρόπο, για την παραγωγή μπρικετών κάρβουνου και καταλήγει με τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.

Το Γιαπωνέζικο περιβαλλοντικό περιοδικό εκδίδεται από το 1998, τέσσερις φορές τον χρόνο, σε 45.000 αντίτυπα των 128 σελίδων ανά τεύχος και διατίθεται επίσης ηλεκτρονικά και σε συνδρομητές . Ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα, ενώ το συγκεκριμένο τεύχος που εκδόθηκε στις 14/6/2024 ασχολείται με την Κυκλική Οικονομία και με τους τρόπους μείωσης των αέριων εκπομπών αλλά και της διαχείρισης αποβλήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.