Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 18:25

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις του “Ευκλή”

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις του “Ευκλή”

 

Οι υπεύθυνοι του  Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής" εκτός από τα Κυριακάτικα μονοήμερα έχουν προγραμματίσει διήμερα και τριήμερα για το καλοκαίρι, τα οποία περιλαμβάνουν:

Πεζοπορία στο "Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών" και ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι του Ασωπού στις 6 και 7 Ιουλίου. Το φαράγγι του Ασωπού είναι ένα στενό πέρασμα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που σχηματίζουν οι πανύψηλες και κάθετες βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλιδρόμου. Είναι ένα φαράγγι που οδηγεί τα νερά της Ανατολικής Οίτης στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Νυχτερινή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου, τον Προφήτη Ηλία, στα 2.407 μ. υψόμετρο, για να θαυμάσουν το "Φαινόμενο της Πυραμίδας" στις 13 και 14 Ιουλίου. Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του ήλιου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο τον Μεσσηνιακό Κόλπο. Πραγματικά φανταστικό!

Τριήμερο στον μυθικό Ολυμπο, το βουνό των Θεών, από 24 έως 26 Αυγούστου. Ανάβαση από τη θέση "Πριόνια" στον Όλυμπο και στο Οροπέδιο των Μουσών, με τελικούς προορισμούς την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.803 μ.) και τη Μεγάλη Τούμπα (2.801 μ.). Ο Ολυμπος αποτελεί ορόσημο για τους λάτρεις του βουνού και της φύσης και φυσικά για όσους αγαπούν τις προκλήσεις.

Για πληροφορίες καλέστε απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234 ή στο fb Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ και στο instagram efklis_pezoporikos_ kalamatas.