Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 20:40

Έντονη ανησυχία για το πρόβλημα λειψυδρίας: 4 ημέρες χωρίς νερό έμειναν τα Καλλιανέικα

Έντονη ανησυχία για το πρόβλημα λειψυδρίας: 4 ημέρες χωρίς νερό έμειναν τα Καλλιανέικα

Την έντονη αντίδρασή του που τα Καλλιανέικα κυρίως, αλλά και η παραλιακή περιοχή της Σάνταβας μέχρι τις Κιτριές, έμειναν 4 μέρες χωρίς νερό, μέσα στο τριήμερο της αργίας του Αγίου Πνεύματος, εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Δολών Πέτρος Φάσσος.

Και χθες μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης Παναγιώτη Λούζη αναζητούσε την καλύτερη δυνατή, την πιο ουσιαστική προσφυγή προς την Εισαγγελία Καλαμάτας για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας, καθώς το καλοκαίρι είναι μπροστά.

Αναλυτικά, αφού μας ενημέρωσε ότι τα Καλλιανέικα υδροδοτούνται από το Πήδημα, ο κ. Φάσσος επεσήμανε ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή του, υπάρχει μεγάλη μείωση των νερών στις πηγές και δεν φθάνει επαρκής ποσότητα στη δεξαμενή στις Τούρλες της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα το νερό να μην φθάνει μέχρι τις Κιτριές και τα Καλλιανέικα.

Ανέφερε πως είναι σε επαφή “με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Χρήστο Μωραγιάννη και με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο που μας βοήθησε στην αποκατάσταση δύο βλαβών” και παρατήρησε με απογοήτευση ότι “η ΔΕΥΑΚ μας έστειλε μόλις 3 υδροφόρες, 20 κυβικά σύνολο που έπεσαν στη δεξαμενή των Κιτριών. Ο,τι πήραν οι σωλήνες. Δεν μας βοήθησε ουσιαστικά”.

Παρατήρησε ότι δεν είχαν νερό “άνθρωποι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι, τα καταστήματα και τα ενοικιαζόμενα και οι επισκέπτες τα εγκατέλειψαν κι έφυγαν αγανακτισμένοι”.

Φανερά ενοχλημένος, ο πρόεδρος των Δολών σημείωσε ότι “αυτή είναι μια δυσφημιστική κατάσταση για την περιοχή. Εγραψαν αρνητικά σχόλια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έκαναν γνωστό ότι δεν έχουμε νερό και αυτό θα είναι κακό για την περιοχή μας στο επόμενο διάστημα. Σε μια περιοχή που δεν έχει νερό, δεν πατάει κανείς. Το φώναζα και τα προηγούμενα χρόνια. Για το πρόβλημα υπάρχει έκθεση του κ. Μπελογιάννη, του υπεύθυνου του Συνδέσμου, από το 2011”.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ανήσυχος πως “το επόμενο διάστημα είναι αβέβαιο” και ξεκαθάρισε ότι “δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, υπάρχει παραπληροφόρηση, δεν λένε την αλήθεια, λειτουργούν επικοινωνιακά”.

Τέλος, ο κ. Φάσσος παρατήρησε ότι “ως πρόεδρος αγωνίζομαι για τους συμπολίτες μου, για τους ανθρώπους που με ψήφισαν. Είναι υποχρεωμένοι αυτοί που εκλέγονται στην αυτοδιοίκηση, να υπηρετούν τον πολίτη. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο πολίτης και να μην παρακαλάει”.

Γ.Σ.