Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:46

Βαδίζοντας προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου: Μικροί σκουπιδότοποι σε όλη την Καλαμάτα

Ηρώων

Ηρώων

Βαδίζοντας προς την κορύφωση της θερινής τουριστικής περιόδου, η έλλειψη νερού φαντάζει ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Καλαμάτα. Δεν είναι όμως τα μόνο. Το πρόβλημα της καθαριότητας ταλανίζει ήδη τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σε πολλά σημεία της πόλης, κεντρικά και μη, δημιουργούνται καθημερινά μικροί σκουπιδότοποι και οι διαμαρτυρίες πολιτών διαδέχονται η μια την άλλη. Στην “Ε’ φτάνουν καθημερινά παράπονα από αγανακτισμένους πολίτες που ζητούν να βρεθεί λύση και να δοθεί ένα τέλος στις εικόνες βρωμιάς και δυσοσμίας που παρατηρούνται σε γειτονιές της πόλης.

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τα σκουπίδια αλλά και με ογκώδη αντικείμενα που παρατούν, κακώς, πολίτες δίπλα στους κάδους τα οποία απομακρύνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ενδεικτικά, χθες αναγνώστης διαμαρτυρήθηκε για στρώμα που άφησε την Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης για να παραληφθεί, στην συμβολή των οδών Γλαύκου και Καραϊσκάκη, το οποίο μέχρι όμως χθες το μεσημέρι δεν είχε απομακρυνθεί! Αλλη χθεσινή διαμαρτυρία έχει να κάνει με σκουπιδότοπο και παρατημένα ογκώδη αντικείμενα έξω από κάδους χαμηλά στην Ηρώων, πίσω από τα οποία μάλιστα υπάρχει καλαμιώνας με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να ανησυχεί τους κατοίκους.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και την κοσμοσυρροή του Αυγούστου να είναι μπροστά μας, το ζήτημα της καθαριότητας απαιτεί άμεση λύση χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή από την Δημοτική Αρχή.

 

Χθεσινές εικόνες από σημεία της Καλαμάτας

Πολυχάρους και Αριστοδήμου

 

Βασ. Γεωργίου και Κανάρη

 Γλαύκου και Καραϊσκάκη

Βύρωνος και Βασ. Κωνσταντίνου