Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 08:18

Εργασίες υπογειοποίησης στα Φιλιατρά από τον ΔΕΔΔΗΕ

Εργασίες υπογειοποίησης στα Φιλιατρά από τον ΔΕΔΔΗΕ

 

 

Από την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης του εναερίου δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, στην πόλη των Φιλιατρών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,13 εκ. ευρώ, ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης 12 μήνες και η χρηματοδότησή του γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο διευθυντής περιοχής του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Καράμπελας μας ενημέρωσε για το συγκεκριμένο έργο ότι είναι υψίστης σημασίας για την πόλη των Φιλιατρών, αφού με την υπογειοποίηση των δικτύων βελτιώνεται η ποιότητα της παρεχόμενης ενέργειας, οι διακοπές είναι σπάνιες και αλλάζει η αισθητική των αστικών περιοχών, όπου γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις και θα καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα τρέχοντα ζητήματα, όπως έγινε και στο έργο της Κυπαρισσίας και παράλληλα ζήτησε και την κατανόηση των κατοίκων για την όχληση από τα έργα, σημειώνοντας ότι θα καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο το δυνατόν έγκαιρη και έντεχνη αποκατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας στον Δήμο Τριφυλίας, εκτός του έργου των Φιλιατρών, εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η β’ φάση των υπογειοποιήσεων στην Κυπαρισσία. Θα ακολουθήσει μελέτη υπογειοποίησης στην πόλη των Γαργαλιάνων η οποία αναμένεται το β’ εξάμηνο του 2025.

Έως τώρα παρόμοια έργα υπογειοποιήσεων συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, την Πύλο και τη Φοινικούντα.