Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 09:35

Δ. Φαββατάς: Το δημόσιο ΚΤΕΟ μπορεί να λειτουργήσει Φεβρουάριο

Δ. Φαββατάς: Το δημόσιο ΚΤΕΟ μπορεί να λειτουργήσει Φεβρουάριο

"Μέσα στο Φεβρουάριο το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη μπορεί να επαναλειτουργήσει", επεσήμανε χθες ο Δημήτρης Φαββατάς - μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας).

Ενημέρωσε ότι μετά από 1 χρόνο από το κλείσιμό του (3 Ιανουαρίου 2013) έγινε η δημοπρασία για την προμήθεια των μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση και την πιστοποίησή του, κόστους 47.000 ευρώ. Η επιτροπή εξέτασε τις τεχνικές προσφορές και αναμένεται να εξετάσει και τις οικονομικές, για να επιλέξει τον ανάδοχο.
«Σε μια εβδομάδα μπορεί να γίνει η εγκατάσταση των μηχανημάτων και το ΚΤΕΟ να δουλέψει ξανά σε ένα μήνα, μέσα στο Φεβρουάριο», σημείωσε ο κ. Φαββατάς.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας παρατήρησε ότι «το ΚΤΕΟ έκλεισε με ευθύνη του υπουργείου και της Περιφέρειας που παρότι γνώριζαν το νόμο του 2012 για την πιστοποίηση, κωλυσιέργησαν και δε φρόντισαν έγκαιρα για την αναβάθμιση και την προμήθεια των αναγκαίων μηχανημάτων».
Επεσήμανε με απογοήτευση ότι «για μηχανήματα αξίας 47.000 ευρώ, το κράτος χάνει εδώ και 1 χρόνο, 40.000 ευρώ το μήνα, που είναι τα έσοδα του ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη». Ο κ. Φαββατάς μίλησε για «συμφέροντα που το κρατούσαν κλειστό» και ανέφερε πως «το δημόσιο ΚΤΕΟ έχει μειωμένα τιμολόγια για ανέργους και ΑμεΑ, ενώ γενικά είναι φθηνότερο από τα ιδιωτικά».