Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και το Σωματείο Επισκευαστών Μεσσηνίας, καθώς ο πρόεδρός του Γιώργος Βασιλόπουλος μας ενημέρωσε πως προγραμματίζουν για αρχή, 4ήμερη απεργία, να κλείσουν τα συνεργεία από την 1η Ιουλίου.
“Είχαν πει ότι θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Στις 15 Απριλίου ξεκίνησε πιλοτικά, αλλά υπάρχουν προβλήματα και δεν μπορεί να εφαρμοστεί”, μας είπε ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε:
“Δεν μας υπολογίζουν, δε μας λαμβάνουν υπόψη τους. Κάναμε πανελλαδική κινητοποίηση, 800 άτομα πήγαμε στο υπουργείο Οικονομικών για να δούμε τον υπουργό, αλλά είδαμε τον διευθυντή του και μόνο που δεν μας ειρωνεύτηκαν. Την Παρασκευή 27 του μήνα έχουμε νέα πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα”, ενώ για τη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη”.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Μεσσηνίας επεσήμανε ότι “ζητάμε την απόσυρση του ψηφιακού πελατολογίου” κι εξήγησε για τους λόγους της αντίδρασής τους: “Δεν λειτουργεί, είναι προβληματική η εφαρμογή. Περνούσαμε 2 - 3 αυτοκίνητα και μετά κόλλαγε το σύστημα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χρόνου και κόστους. Κάθε συνεργείο θα πρέπει να έχει γραμματειακή υποστήριξη. Δεν μπορούν όλα τα συνεργεία να έχουν, δεν μπορεί να έχει ένας επισκευαστής που είναι μόνος του στο συνεργείο, ενώ άλλοι συνάδελφοι είναι κοντά στη σύνταξη. Είναι χρονοβόρα η όλη διαδικασία και το κόστος του ψηφιακού πελατολογίου θα περάσει στον πελάτη. Θα αναγκαστούμε να χρεώσουμε εργασίες που μέχρι τώρα οι πελάτες μας δεν πληρώνουν. Τώρα ο κόσμος πληρώνει με κάρτα, έχουν όλα τα συνεργεία αυτή τη δυνατότητα”.
Ο Γ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι “είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, αν το υπουργείο εμμείνει στην αδιαλλαξία του κι εξακολουθεί να μη μας λαμβάνει υπόψη του. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση”.
Καταλήγοντας, ανέφερε πως “αυτοί το θεωρούν πολύ εύκολο, όμως, πρέπει στο συνεργείο να υπάρχει ένα άτομο να κάνει αυτή τη δουλειά, να περνάει τα αυτοκίνητα στο ψηφιακό πελατολόγιο και πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με λάπτοπ”.
ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) τάσσεται ανοιχτά κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής του ψηφιακού πελατολογίου για τα συνεργεία επισκευής οχημάτων, ζητώντας την άμεση αναστολή του μέτρου.
Με επίσημη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, το ΒΕΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα χιλιάδων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν ούτε την τεχνική υποδομή ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκριθούν.
Γ.Σ.