Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 11:29

Δήμος Μεσσήνης: Μπαίνει "λουκέτο" σε 30 παιδικές χαρές

Δήμος Μεσσήνης: Μπαίνει "λουκέτο" σε 30 παιδικές χαρές

Περισσότερες από 30 παιδικές χαρές σε όλο το δήμο θα σφραγίσει η δημοτική αρχή Μεσσήνης, αφού τα παιχνίδια είναι παλιά και επικίνδυνα για να παίζουν παιδιά, ενώ και οι χώροι δεν χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς για να παίζουν παιδιά και δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διέταξε τον έλεγχο.

Χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή την ανακαίνιση 4 παιδικών χαρών στη Μεσσήνη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα. Είπε λοιπόν ότι εκτός των 4, σε σύνολο 50 παιδικών χαρών σε όλο το δήμο περίπου 15 με 20 μπορούν να επισκευαστούν με μικρό σχετικά κόστος και να δοθούν προς χρήση. Μάλιστα προανήγγειλε πως ο δήμος, αφού παραλάβει και επίσημα σήμερα ή αύριο την σχετική έκθεση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, θα συνεργαστεί με ιδιώτη μηχανικό για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες πιστοποίησης.

Οι 4 παιδικές χαρές στη Μεσσήνη, όπου έχουν τοποθετηθεί καινούργια παιχνίδια ασφαλή για τα παιδιά, είναι στο κεντρικό πάρκο Μεσσήνης, στον Αγ. Ιωάννη, στην οδό Γ. Παπανδρέου και στις εργατικές κατοικίες. Η ανακαίνισή τους έχει προϋπολογισμό 320.000 ευρώ και εντάσσεται στο έργο «Αστική αναβάθμιση Μεσσήνης».

Ν.Κ.