Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 13:55

Συγκρατημένη η κίνηση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

Συγκρατημένη η κίνηση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου


Συγκρατημένη καταγράφεται η κίνηση και στο κυνήγι της τύχης, παρά το γεγονός πως το πρωτοχρονιάτικο λαχείο αποτελεί έθιμο για τον ελληνικό λαό. Πολίτες που άλλοτε αγόραζαν 5 και 10 κρατικά λαχεία εν όψει της μεγάλης κλήρωσης, περιορίζονται σε ένα ή δύο λαχεία για το... καλό.

Οι λαχειοπώλες πάντως, επιμένουν και παρά το κρύο περιμένουν να... ζεσταθεί η αγορά και ο κόσμος να ποντάρει στους λαχνούς της τύχης.
Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, τα σταντ των λαχειοπωλών προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών που αναζητούν τον τυχερό αριθμό ανάμεσα στα κρατικά αλλά και στα λαϊκά λαχεία, ενώ ορισμένοι στρέφονται στο σκρατς, για άμεσο κέρδος.
Ο Κώστας Δωδεκάτος χαρακτηρίζει μέτρια την κίνηση, αφού όπως λέει "έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου". Ωστόσο αισιοδοξεί πως η κίνηση θα αυξηθεί όσο πλησιάζει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Για την ώρα διαπιστώνει, πως απ' όσους κυνηγούν την τύχη τους, οι περισσότεροι επιλέγουν κρατικό λαχείο. Σε καμιά όμως περίπτωση το ενδιαφέρον δε φτάνει εκείνο της προηγούμενης χρονιάς. Μάλιστα, ακόμα και όσοι τα προηγούμενα χρόνια αγόραζαν 10 και 20 λαχεία τώρα επιλέγουν ένα, δύο ή τρία στην καλύτερη περίπτωση. Για το λαϊκό βλέπει πως υπάρχει μικρότερο ενδιαφέρον, ενώ κάποιοι επιλέγουν σκρατς.
Ο Δημήτρης Καράγιωργας εύχεται χρόνια πολλά και καλά κέρδη σε όλους που αγοράζουν έστω κι ένα λαχείο για το καλό. Οπως λέει, το πρωτοχρονιάτικο έθιμο συνεχίζεται ικανοποιητικά για τα δεδομένα της εποχής, αφού ακόμα υπάρχουν ορισμένοι που αγοράζουν 5άδες.


Κ.Δ.