Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 13:45

Κατάθεση 3.500 πινακίδων στη ΔΟΥ Καλαμάτας

Στην ουρά για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στήνονται τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και στη ΔΟΥ Καλαμάτας πολίτες που θέλουν να απαλλαγούν από τα έξοδα ασφάλισης, τελών κυκλοφορίας, καυσίμων και συντήρησης, καθώς η οικονομική ύφεση υποχρεώνει πολλούς να κυκλοφορούν με τα πόδια ή με το ποδήλατό τους.


Και φέτος -όπως πέρυσι- αναμένεται να ανέλθουν στους 3.500 οι ιδιοκτήτες οχημάτων στη Μεσσηνία που θα καταθέσουν πινακίδες μέχρι τις 31 του μήνα. Εκτός όμως από εκείνους που πλέον θα κυκλοφορούν με τα πόδια υπάρχουν ακόμα οικογένειες με δεύτερο ή και τρίτο αυτοκίνητο. Οι ουρές πάντως των τελευταίων ημερών του χρόνου στην Εφορία έχουν καθιερωθεί για την κατάθεση πινακίδων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου και των εργαζομένων στο Τμήμα αυτοκινήτου.
Ο Γιάννης Κουρούσης κατέθεσε τις πινακίδες του δεύτερου αυτοκινήτου της οικογένειάς του, όμως από του χρόνου είναι βέβαιος πως θα κυκλοφορεί με τα πόδια, αφού η οικονομική κατάσταση, όπως εξελίσσεται, δεν πιστεύει να του αφήσει κάποιο περιθώριο για να συντηρεί και αυτοκίνητο. Στην οικογένειά του είναι όλοι άνεργοι, αφού απ’ όταν έπαψε η οικοδομή το μόνο εισόδημα που παίρνει είναι από τις ελιές του.
Ο Γιάννης Παπανικολόπουλος περίμενε στην ουρά με τις ώρες τη Δευτέρα το πρωί για μια βεβαίωση μη οφειλής, αφού οι πολίτες με πινακίδες ανά χείρας ήταν πάρα πολλοί.
Ο Γιώργος Αρβανίτης κρατώντας τις πινακίδες του αυτοκινήτου του σχολίασε πως «τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια μας». Οπως είπε, η ΔΕΗ, ο ΕΝΦΙΑ και όλες οι άλλες υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση αυτοκινήτου και καύσιμα. «Ζούμε με τη σύνταξη της μαμάς και του μπαμπά» παρατήρησε για να εξηγήσει πως δουλεύει αλλά μεροκάματο δεν φαίνεται.
Ο Christos Qosja είναι από την Αλβανία και τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος, αφού δεν υπάρχει πια μεροκάματο στην οικοδομή. Αποφάσισε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και να κυκλοφορούν όλοι στην οικογένειά του με τα πόδια, τόσο για λόγους οικονομίας όσο και... υγείας.