Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 19:01

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

Γράφτηκε από την

Εφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός, πατέρας του επιχειρηματία και υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μενέλαου Γερονικολού, που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα.

Για το θάνατο του Κώστα Γερονικολού η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Κώστα Γερονικολού, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Ο Κώστας Γερονικολός γεννήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας το 1947 και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1966 σε ηλικία 19 μόλις ετών στην εφημερίδα «Ανένδοτος». Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Νέα Πολιτεία», «Ημερησία», «Αθηναϊκή» και από το 1975 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και το 1983 ως Διευθυντής στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη». Το 1984 διετέλεσε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Ρωμιοσύνη» και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος».

Συνταξιοδοτήθηκε ως αρχισυντάκτης του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στη γενέτειρά του τις Ράχες Φθιώτιδας.

Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα ως στέλεχος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου και μετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-74.

Το 1966 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου και εν συνεχεία συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο απέκτησαν οικογενειακή σχέση, καθώς ο Α. Παπανδρέου βάφτισε τον πρώτο του γιο, Χάρη.

Ο Κώστας Γερονικολός υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος και υπηρέτησε με πίστη και υψηλά ιδεώδη τη δημοσιογραφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο.

Η κηδεία του Κώστα Γερονικολού θα γίνει την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, από το Α” Νεκροταφείο Αθηνών".

Ανακοίνωση για το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ:

"Ο Κώστας Γερονικολός υπήρξε μια δυναμική δημοσιογραφική φωνή, με πολυετή διαδρομή που τη χαρακτήριζε πάντοτε η μαχητικότητα και η σοβαρότητα. Ένας δημοσιογράφος που έζησε από κοντά τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα του καιρού μας, έδωσε αγώνες για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, κάποιους μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές της, αφήνοντας βαθύ το αποτύπωμα του στο τοπίο του μεταπολιτευτικού Τύπου".

Στην οικογένεια του απευθύνουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια".