Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 08:29

Ημερίδα Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα του κλάδου

Γράφτηκε από την

Τα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον φαρμακευτικό κλάδο κυρίως λόγω της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται, τέθηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε χθες στην Καλαμάτα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ανδρέα Σοφιανόπουλου και Γιάννη Μακρυγιάννη αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο συνταξιούχος, παλιός πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τσιριβάκος.
Ο κ. Μακρυγιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά πως "έχουμε υποστεί μια μνημονιακή πολιτική η οποία σχεδόν εξάντλησε τη δυνατότητα των ελληνικών φαρμακείων και γίνεται προσπάθεια για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητά μας". Σημείωσε δε πως εκτιμάται ότι "με οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα αξεπέραστα προβλήματά μας". Ακόμα έκανε λόγο για κοινωνικό αποκλεισμό, που πρέπει να τελειώσει. "Δεν μπορεί πια ο Ελληνας ασφαλισμένος να έχει αυτή τη μοίρα που του επιφυλάσσει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται".

Από τη μεριά του ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρθηκε στα δύο βασικά αιτήματα του κλάδου, τα οποία όπως είπε αφορούν στην εφαρμογή ενός ωραρίου για όλα τα φαρμακεία και στις αδειοδοτήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "έχουν διχάσει τον κλάδο κι έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αγορά".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Σωτήρη Αργυρόπουλο, οι εργασίες αφορούσαν γενικότερα στις εξελίξεις στον φαρμακευτικό κλάδο και στην αποκέντρωση του Πανελληνίου Συλλόγου, καθώς ακόμα σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά θέματα και σε ευρωπαϊκά ζητήματα σχετικά με τον χώρο.



Κ.Δ.