Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 08:06

Εκλεισαν τις ράμπες αναπήρων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Με το... κοινωνικό πρόσωπο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας έρχονται αντιμέτωποι οι ανάπηροι που συνηθίζουν να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα της ΚΑΚ. Σε όλες τις ράμπες απ' όπου μπορούσαν να περάσουν μπήκαν μπάρες σε σχήμα "π", κι έτσι κανένα καρότσι δεν χωράει να περάσει.

Ούτε καν τα καροτσάκια για τη λαϊκή που οι νοικοκυρές αναγκάζονται να τα περνάνε κάτω από την μπάρα. Ο Βασίλης Δουράλας είναι ανάπηρος και όπως καταγγέλλει στην "Ε" τα μηχανάκια που ενδεχομένως ήθελαν να σταματήσουν έχουν ακόμα τρόπο να περνάνε μέσα. Αλλά το αναπηρικό καρότσι, μηχανοκίνητο ή μη, δεν είναι το μόνο που δεν χωρά να περάσει. Το ίδιο ισχύει και για το παιδικό καροτσάκι, αλλά και τα καρότσια που παίρνουν μαζί τους κυρίως οι ηλικιωμένοι για να ψωνίσουν στη λαϊκή. "Με τις μπάρες στις εισόδους της λαχαναγοράς απαγορεύουν τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία", λέει ο κ. Δουράλας τακτικός πελάτης μέχρι πρόσφατα της ΚΑΚ. Εδώ και περίπου δύο μήνες όμως δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα της κεντρικής αγοράς, γιατί δεν έχει από πού να περάσει. Οπως λέει ο ίδιος "πέρασα και το ανέφερα στην κεντρική λαχαναγορά, αλλά θεώρησα ότι πρέπει να πάρει έκταση το θέμα για να ενσκήψουν οι υπεύθυνοι στο πρόβλημα και να δουν πώς πρέπει να γίνει".
Οσο για το πώς εξυπηρετείται πλέον για να κάνει τα ψώνια του, είναι αφοπλιστικός: "Δεν εξυπηρετούμαι, παίρνω τηλέφωνο στα καταστήματα που θέλω να πάω και βγαίνουν οι καταστηματάρχες έξω ή τους φωνάζω, γιατί δεν έχω πρόσβαση. Αποφεύγω να έρχομαι σε αυτά τα καταστήματα, εκτός κι αν είναι ιδιαίτερη περίπτωση". "Πριν ανέβαινα και ψώνιζα και στην ψαραγορά, βέβαια τους πεζούς δεν τους απασχολεί αλλά όταν έχεις το ιδιαίτερο πρόβλημα, το επισημαίνεις", προσθέτει. Και παράλληλα σημειώνει ότι δεν είναι μόνο το αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά "δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα καροτσάκια που έχουν οι νοικοκυρές, τα περνάνε κάτω από την μπάρα". Ενώ "το μηχανάκι περνάει, κι αυτό είναι το κακό. Γιατί αν έβαλαν τις μπάρες για να μην περνάνε τα μηχανάκια έκαναν μια τρύπα στο νερό", επισημαίνει ο Βασ. Δουράλας.
Ν.Κ.