Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 08:45

Γκρεγκ Γαϊτάνης: Μεσσηνιακή ματιά στα αμερικάνικα σίριαλ

Γράφτηκε από την

Γκρεγκ Γαϊτάνης: Μεσσηνιακή ματιά στα αμερικάνικα σίριαλ

Ο Ελληνας Γκρεγκ Γαϊτάνης (Greg Yaitanes) υπογράφει τώρα ως executive producer την πολυβραβευμένη σειρά «Banshee», της οποίας ο δεύτερος κύκλος ήδη προβάλλεται αποκλειστικά και σε high definition κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ, στον ΟΤΕ ΤV - και συγκεκριμένα στο OTE CINEMA 1 HD.

O Γκρεγκ Γαϊτάνης έχει σκηνοθετήσει επεισόδια και στις σειρές «Lost», «Heroes», «Grey’s anatomy», «Prison break», «Bones», «CSI: NY», «Nip/Tuck», «Alias», «CSI: Miami», «Cold Case», «Las Vegas», «24».
Μάλιστα, για τη σειρά «Ιατρικές υποθέσεις» («House MD»), της οποίας είχε αναλάβει αποκλειστικά τη σκηνοθεσία, κέρδισε το 2008 βραβείο EMMY Σκηνοθεσίας.
Ο ίδιος κατάγεται από την Καλαμάτα, από την πλευρά και των δύο γονιών του. Είναι Eλληνας τρίτης γενιάς και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη, ενώ σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στο Λος Αντζελες. Σήμερα θεωρείται από τους πιο αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες και παραγωγούς στην Αμερική, ενώ είναι και ένας από τους κύριους επενδυτές του Twitter!
Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική, ο Γκρεγκ Γαϊτάνης συμμετείχε μεταξύ άλλων και στην παραγωγή των Βραβείων Gabby του Greek-America Foundation (www.greekamerica.org), τα οποία απονέμονται σε εξέχοντες Βορειοαμερικανούς ελληνικής καταγωγής.