Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 08:04

Κοινωνικό παντοπωλείο δημιουργεί ο Δήμος Τριφυλίας

Κοινωνικό παντοπωλείο δημιουργεί ο Δήμος Τριφυλίας προκειμένου να βοηθήσει πολίτες της περιοχής του που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει πολλές οικογένειες.

Το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να παρθούν και οριστικές αποφάσεις.
Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και σαν ένα δεύτερο βήμα η δημιουργία και κοινωνικού ιατρείου. Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας μιλώντας στην «Ε» τόνισε: « Ο Δήμος Τριφυλίας παίρνει την πρωτοβουλία για την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων και αδύναμων ομάδων του δήμου μας. Ηδη συμμετέχει στο επισιτιστικό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου και υπάρχει προγραμματισμός στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν ανάγκες κοινωνικού περιεχομένου και αντικειμένου. Ενα από τα ελλείμματα που έχει ο δήμος μας είναι η μη ύπαρξη οργανωμένων κοινωνικών δομών, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο και σε δεύτερο χρόνο αν κριθεί αναγκαίο ένα κοινωνικό ιατρείο. Προσπαθούμε να κάνουμε σταθερά βήματα οργανωτικά, έχουμε βάλει στόχο και θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού νομίζω θα την υποστηρίξουν όλες οι δημοτικές ομάδες για την σύσταση του κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο Τριφυλίας. Σε ένα δεύτερο συμβούλιο θα κατατεθεί και ο κανονισμός λειτουργίας του. Οσο θα υπάρχει οικονομική κρίση στον τόπο μας εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι περισσότερο για τους συμπολίτες μας που έχουν κοινωνική ανάγκη».
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε: «Αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ο δήμος από τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει μια καταγραφή όλων που έχουν το δικαίωμα και έχουμε εμείς την υποχρέωση να υποστηρίξουμε. Θα γίνει μια επικαιροποίηση των στοιχείων και εμείς οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες».

Κ.Μπ.