Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 17:22

Ουρές στον ΟΑΕΕ Καλαμάτας για τη ρύθμιση οφειλών

Ουρές στον ΟΑΕΕ Καλαμάτας για τη ρύθμιση οφειλών

Ασφυκτικά γεμάτος ήταν και χθες ο ΟΑΕΕ Καλαμάτας, όπου επαγγελματίες πήγαν για να κάνουν ρύθμιση των χρεών τους. Οπως έλεγαν υπάλληλοι στην "Ε", στις 8 κάθε πρωί βρίσκουν να τους περιμένουν περίπου 15 άτομα, ενώ για να τους εξυπηρετήσουν όλους φεύγουν στις 3.30 και 4 το μεσημέρι.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Ανδρέας Νιάρχος είπε ότι πολύς κόσμος έσπευσε να μπει στη ρύθμιση από την περασμένη Τρίτη, και όλοι οι υπάλληλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους εξυπηρετήσουν. Τόνισε δε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των επαγγελματιών οι οποίοι επιλέγουν παράλληλα να κατέβουν μέχρι και 3 ασφαλιστικές κατηγορίες, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερες εισφορές και να τους μένουν λεφτά για τη μηνιαία δόση της ρύθμισης. Αντίθετα με όσους είναι κοντά στη σύνταξη και αποφεύγουν να κατέβουν ασφαλιστική κατηγορία, γιατί θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει. 

Σχετικά με το πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι χρωστούσαν και έσπευσαν να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης, ο κ. Νιάρχος είπε ότι αυτά είναι στοιχεία που τα έχουν τα κεντρικά της Τρίπολης. Σημείωσε πως μια μέρα μπορεί να προσέλθουν μέχρι και 40 άτομα, αλλά μόνο τα μισά να έχουν πάει για να κανονίσουν τη ρύθμιση και οι υπόλοιποι να θέλουν μόνο να ρωτήσουν. Μια άλλη μέρα μπορεί να πάνε 50 και όλοι να θέλουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη ρύθμιση πολύ καλή, αφού δίνει τη δυνατότητα των 100 δόσεων (8,5 χρόνια) για την αποπληρωμή, ενώ παράλληλα αφαιρεί 50% από προσαυξήσεις. Οπως είπε, οι περισσότεροι επιλέγουν τις 100 δόσεις ενώ πολλοί είναι και αυτοί οι οποίοι μπαίνουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων. Εφάπαξ πληρώνουν τις οφειλές τους όσοι έχουν κάνει διακοπή εργασιών κι έχουν παλιά χρέη έως 5.000 ευρώ. 

Ν.Κ.