Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 08:30

Σκηνές κυκλοφοριακής τρέλας στην Κυπαρισσία

Σκηνές κυκλοφοριακής τρέλας στην Κυπαρισσία

Κυκλοφοριακή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, στην έξοδο του ΚΤΕΛ στην οδό 25ης Μαρτίου, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Οπως μας κατήγγειλε ο οδηγός του ΙΧ που κινείτο στην κάθοδο της 25ης Μαρτίου, ενώ κόντευε να φτάσει στο ύψος της εξόδου του ΚΤΕΛ, ένα λεωφορείο ξεκίνησε να βγαίνει από το σταθμό και, χωρίς να τον περιμένει, βρέθηκε στη μέση του δρόμου. Ως αποτέλεσμα -καθώς ο δρόμος είναι στενός- δεν μπορούσε κανείς να περάσει, και ο οδηγός του λεωφορείου του ζητούσε να κάνει όπισθεν μέχρι το τέρμα του τετραγώνου. Ο οδηγός του ΙΧ αρνήθηκε, αφού θεώρησε ότι το λεωφορείο δεν έπρεπε να βγει από το σταθμό - άρα έπρεπε να κάνει όπισθεν εκείνο, αφού ούτε καν είχε βγει ολόκληρο στο δρόμο. 

Για περίπου ένα 20λεπτο κανείς δεν έκανε όπισθεν, και τελικά με την παρέμβαση κάποιων οδηγών του ΚΤΕΛ το λεωφορείο έκανε όπισθεν και ξεπεράστηκε το πρόβλημα.

Ο οδηγός του ΙΧ δήλωσε ότι λυπάται για τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που είναι επαγγελματίες οδηγοί, και μάλιστα σε μέσα μαζικής μεταφοράς (χωρίς αυτό να τους αφορά όλους), απέναντι στους άλλους οδηγούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στον συγκεκριμένο δρόμο, δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που συμβαίνει. Ο δρόμος δεν χωρά δύο αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί όταν κατεβαίνουν την 25ης Μαρτίου να βρίσκουν μπροστά τους λεωφορεία που βγαίνουν από το ΚΤΕΛ. Ωστόσο, με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, προβλέπεται η έξοδος των λεωφορείων να γίνεται με δεξιά στροφή και να ακολουθούν την κάθοδο της 25ης Μαρτίου, καθώς για έναν παράξενο λόγο αυτό το τμήμα της οδού παραμένει διπλής κατεύθυνσης.

Κ.Μπ.