Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 13:43

Αστυνομικός της γειτονιάς και πάλι στην Καλαμάτα

Αστυνομικός της γειτονιάς και πάλι στην Καλαμάτα

Θα τους δείτε να περπατάνε στη γειτονιά σας με τη στολή τους και ένα διακριτικό ταμπελάκι που θα γράφει "Αστυνομικός της γειτονιάς" και το όνομά τους. Μπορεί ακόμα και να σας χτυπήσουν την πόρτα και να συστηθούν μόνοι τους - κι αυτό γίνεται επίσημα από χθες στις γειτονιές της Καλαμάτας. 

Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς αναβιώνει λοιπόν για μια ακόμα φορά, και στο καθήκον αυτό θα απασχολούνται από το Α.Τ. Καλαμάτας 4 αστυνομικοί. Βέβαια στο παρελθόν, επειδή το προσωπικό δεν περίσσευε, οι αστυνομικοί της γειτονιάς ήταν... άφαντοι γιατί έπρεπε να καλύψουν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες. Ελπίζουμε τώρα να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Οπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Καλαμάτα είναι μια από τις συνολικά 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπου επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Παράλληλα η τηλεφωνική γραμμή 11188 της Ελληνικής Αστυνομίας τίθεται στη διάθεση των πολιτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα καθήκοντα. Βασική φιλοσοφία του θεσμού σύμφωνα με το υπουργείο είναι η προστασία των πολιτών μέσα από μία σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης, και εντάσσεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης. 

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.

Βασική τους προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Ν.Κ.