Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 08:48

"Γαστρονομική Νύχτα" στη Μαραθούπολη

Γράφτηκε από τον
"Γαστρονομική Νύχτα" στη Μαραθούπολη

Μια ευχάριστη και ξεχωριστή νότα εν μέσω οικονομικής κρίσης λίγο πριν το δημοψήφισμα ήταν η "Γαστρονομική Νύχτα" που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθούπολης το βράδυ του Σαββάτου στο όμορφο ψαροχώρι, προσφέροντας σε όλους διέξοδο από την δύσκολη πραγματικότητα.

 

Τα μέλη του συλλόγου και οι επαγγελματίες της περιοχής με καλή διάθεση, χαμόγελο και κεράσματα υποδέχθηκαν τον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό, που εμφανώς ήταν λιγότερος από πέρυσι. Ο πεζόδρομος είχε στολιστεί ανάλογα με ψάθινα καπέλα να φιγουράρουν στον ουρανό και μουσική να καλύπτει κάθε γωνιά του, κλόουν ανέλαβε να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Ολοι πέρασαν να γευτούν την καταπληκτική κακαβιά που έφτιαξαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου με τις οδηγίες των παλαιότερων γυναικών που κουβαλούν την πείρα και τα μυστικά χρόνων. Σε όλα τα καταστήματα από τους επαγγελματίες υπήρχαν κεράσματα για τους επισκέπτες όπως και από τοπικές επιχειρήσεις.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιώτα Λάππα σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που επισκέφτηκε το χωριό μας και πέρασε μαζί μας μια ευχάριστη βραδιά παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύουμε πως καταφέραμε για λίγες ώρες να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας. Ευχαριστούμε τον κ. Μπουλουλή για την χορηγία της εκδήλωσης, καθώς και τα μαγαζιά που τη στήριξαν. Την παραδοσιακή κακαβιά μαγείρεψαν οι κυρίες του συλλόγου και την προσφέραμε στους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε επίσης τους ψαράδες του χωριού μας που μας έδωσαν τα ψάρια. Ο σύλλογός μας έχει προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις τις οποίες θα ανακοινώνουμε λίγες ημέρες πριν. Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι και όλα να πάνε καλά για την πατρίδα μας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER