Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 15:32

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.

Η φετινή πρωτομαγιά βρήκε τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη της χώρας μας, χτυπημένους από το τσουνάμι της αντεργατικής πολιτικής που από κοινού προωθούν κυβέρνηση, κόμματα της πλουτοκρατίας μαζί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Οι κατευθύνσεις και τα μέτρα που παίρνονται για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ωφελούν την κερδοφορία λιγοστών μονοπωλιακών ομίλων και θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Προχωρούν στην διάσπαση της ΔΕΗ με την δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων στην Μεταφορά και Διανομή Ηλ. Ενέργειας, την πώληση Λιγνιτικής παραγωγής σε τιμή κόστους ή ακόμα και λιγνιτικών μονάδων.
Ετοιμάζονται να πουλήσουν ακόμα 17% των μετοχών και να περιοριστεί η κρατική συμμετοχή στο 34%. Ήδη στην ΔΕΗ Α.Ε. κατέχουν το 15% τρία επενδυτικά σχήματα στα οποία δεσπόζει το αμερικάνικο κεφάλαιο.
Με το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης η ΔΕΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ξεπουλήματος. Το καινούργιο έγκλημα είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην εγκληματική πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθούν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με την Ε.Ε.
Η επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα γίνεται όλο και πιο άγρια. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν σταμάτημα αν το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν βάλει φρένο. Όσο καθυστερεί η οργάνωση, η αντεπίθεση, η οριστική ρήξη με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, τόσο θα δυναμώνει η επίθεση στη λαϊκή οικογένεια.
Ακόμα 75 δις ετοιμάζεται να αρπάξει η κυβέρνηση από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Η ανεργία θα φουντώσει περισσότερο, κανείς δεν μπορεί πια να εγγυηθεί στον εργαζόμενο ότι δεν θα απολυθεί, ότι θα έχει δουλειά με δικαιώματα, στον αυτοαπασχολούμενο ότι δεν θα κλείσει το μαγαζί του.
Η ζωή μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και καταργούνται φάρμακα και εξετάσεις.
Η αδράνεια και η μοιρολατρία ερμηνεύεται σαν συναίνεση και αποδοχή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Είναι ώρα για συλλογική δράση.
Προσπερνάμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που θεωρούν τα νέα χαράτσια ανακούφιση για τους εργαζόμενους, αφήνουμε τους άλλους να αναρωτιούνται για το ποιά είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και αν ξέρει η κυβέρνηση τι ξεπουλάει. Γυρίζουμε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους κάθε λογής υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου. Οργανώνουμε τον αγώνα μας στη γραμμή σύγκρουσης με την πλουτοκρατία, διεκδικούμε όσα μας ανήκουν.
Παλεύουμε για ΔΕΗ ενταγμένη σε ένα ενιαίο κοινωνικοποιημένο φορέα ενέργειας που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Να μην λείψει κανείς από τούτη την κρίσιμη μάχη. Ήρθε η ώρα της δικής μας αντεπίθεσης. Οι θυσίες του Αγώνα έχουν πολύ μικρότερο κόστος από τις θυσίες που γίνονται για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλους τους Νομούς  της Πελοποννήσου.      Στην Τρίπολη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πετρινού.


NEWSLETTER